La innovació necessària

En el món empresarial són molts els conceptes que van sorgint de manera diària per tal de millorar el rendiment de les empreses.

En aquest sentit, avui hem de parlar del Business Intelligence com a un concepte que va agafant forma dins les empreses, entès com a un conjunt d’actuacions per poder assolir els objectius fixats i seguir elaborant estratègies de millora de cara als clients i a la pròpia producció.

Avui en dia, és habitual escoltar el terme “intel·ligència de negoci” però sabem realment en què consisteix?

Un nou concepte empresarial

Quan parlem de Business Intelligence o intel·ligència de negoci, ens referim a un conjunt de mètodes i tècniques a través de les quals es poden transformar dades i convertir-les en informació entesa per a les empreses.

El que volem dir amb tot això, és que a mesura que les dades es van recopilant en el sistema, els diferents negocis obtenen informació valuosa per poder prendre, posteriorment, les decisions necessàries per millorar el futur de la empresa. En resum, és transformar dades primàries en coneixement.

Business Intelligence es presenta com a una de les millors eines estratègiques que poden utilitzar-se degut a la gran quantitat d’informació que obtenim a través d’aquest procés. Al fer ús d’aquest procediment guanyem una millor competitivitat amb respecte els altres negocis del sector, i per tant, agafem avantatge dins de la planificació empresarial.

Gràcies a totes les dades que obtenim no només millorem en el nostre rendiment, sinó que també podem fer front a possibles problemes que ens puguin sorgir i aportar solucions d’una manera més o menys immediata.

 

En definitiva, gràcies al Business Intelligence tindrem la oportunitat de poder identificar  tots els productes i clients del nostre mercat, així com les ventes que s’estan produint o aquells sectors en els quals no tenim bons resultats.

A més, la informació recopilada ens ajudarà a realitzar un seguiment dels objectius que ens hem proposat, realitzar informes de gestió i ens permetrà la possibilitat d’elaborar les nostres estratègies empresarials pel nostre futur.

El coneixement és poder

En aquest web processem dades personals com, per exemple, les dades de navegació. Si segueix navegant pel nostre web, EIO i altres companyies seleccionades podran instal·lar cookies o accedir a informació no sensible del teu dispositiu amb l'objectiu de personalitzar continguts i elaborar estadístiques. Pots configurar les preferències de privacitat ara o en qualsevol moment accedint a la nostra política de privacitat. Més informació,

ACEPTAR
Aviso de cookies