Deixa de dubtar i actualitza les TIC del teu negoci

No facis malabarismes amb les TIC del teu negoci.

Algunes empreses segueixen jugant amb els seus processos i pressa de decisions com ho fa un malabarista amb cinc pilotes. I gairebé de forma màgica aconsegueixen mantenir múltiples aplicacions envellides, sense manteniment, o que han estat apedaçades moltes vegades per diversos proveïdors, en un intent per allargar la seva vida útil.

Realment algú pot pensar que aquesta és la forma correcta d’assolir els objectius, expandir el negoci i garantir el seu creixement i rendibilitat?
Jo crec que no; aquesta és la millor manera de perdre la carrera de la transformació digital.

Actualitzar la tecnologia t’ajudarà a ser més competitiu.

Sí, és cert; canviar és difícil. Al nostre cervell no li agraden els canvis; prefereix la rutina, els hàbits, lo constant i repetitiu, el conegut. Malgrat això, qualsevol responsable d’una empresa sap que el canvi és inevitable. I molt més quan es tracta de sobreviure dins l’actual entorn VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu).

Els canvis són constants, i es produeixen a velocitats vertiginoses. Tot canvia; sovint sense una direcció predible. I no hi ha cap sector que resti aliè a aquests canvis. Des del serveis fins a l’industrial, tots saben que les regles del joc han canviat. El client també ha canviat, cada vegada és més exigent i empoderat, i cal atendre’l amb els recursos sempre limitats.

Davant aquest entorn, encara hi ha persones i organitzacions que es consideren immunes al canvi. I creuen que poden continuar fent les coses a la seva manera. Les mateixes persones que et reconeixen que tenen àrees de millora, i que podrien assolir grans beneficis en modernitzar els seus sistemes i processos de gestió. I malgrat això, no sempre donen el pas i volen continuar treballant de la mateixa manera i amb les mateixes eines. “Deixem pensar-ho” és una resposta típica. I darrera d’aquesta resposta s’amaga la por al canvi tecnològic; la por a canviar un sistema i una metodologia, que coneixen, per un altre.

Una empresa que s’aferra a una tecnologia, per por o mandra al canvi, tanca els ulls al que ve, i deixa de preparar-se per afrontar el futur i competir en el mercat.

En realitat, el que això significa és que voldrien canviar però els agradaria que el nou sistema fos el més semblant possible a l’actual. Perquè és el que coneixen. Per la meva experiència, no es tracta d’una qüestió d’aptituds; més aviat té a veure amb l’actitud de deixar de banda la zona de confort, que representa conèixer el funcionament d’un sistema, i assolir uns objectius concrets. No té a veure amb el fet que el nou sistema sigui millor o pitjor, sinó que els hi resulta més còmode continuar emprant l’eina coneguda, malgrat les creixents dificultats per dur a terme les tasques.

El canvi s’associa de forma instintiva a quelcom negatiu, sense valorar en què consisteix.

Hi ha molts casos d’empreses que van pagar molt car la por al canvi. Un exemple paradigmàtic és Kodak. Als anys 70, Kodak liderava el sector de la tecnologia fotogràfica analògica i, el que és més greu, gaudia de l’invent que el revolucionaria: la càmera fotogràfica digital. Però en lloc de mirar cap al futur va optar per acomodar-se en allò que coneixia i dominava. Un greu error; la seva resistència al canvi va provocar que es declarés en bancarrota l’any 2012.

Kodak va desaparèixer per la seva resistència al canvi i la manca de visió dels seus directius.

Un altre exemple el podem trobar en les companyies discogràfiques i la seva decisió de mantenir-se en els formats analògics. Models de negoci com Napster o iTunes són només un parell d’exemples que demostren que era un error. NetxFlix és un altre exemple d’innovació i canvi.

Moltes empreses es creien indestructibles i van acabar relegats en el seu mercat, absorbits pels seus competidors o desaparegudes: Nokia, Olivetti, PanAm, Blockbuster, Arthur Andersen, Compaq, Rover, entre moltes altres.

Sovint, les persones que no volen una nova versió creuen que no els hi ofereixen res consistent. Res més erroni; Les versions actuals de programari aporten cada vegada majors nivells de flexibilitat i funcionalitats. Una actualització proporcionarà un més gran rendiment, millor connectivitat i alts nivells de interacció amb l’entorn, a més d’un ús més simplificat. Es tracta de versions que s’adapten als nous requeriments tècnics, de les persones i del mercat. Versions que es troben en una evolució constant i que garanteixen l’execució dels processos d’una forma més efectiva per assolir els objectius previstos.

Et convidem a sospesar la importància de les TIC i la seva capacitat per crear avantatges competitius dins un entorn global. Per qualsevol PIME, les tecnologies són un element clau atès que permeten augmentar l’efectivitat dels processos i assolir informació amb la qual poden establir diferències en el seu sector/mercat. Tecnologies que poden augmentar la competitivitat, reduir els riscos, millorar la productivitat o la relació amb els clients, entre moltes altres.

En plena transformació digital, on tots els aspectes de la societat canvien contínuament, resulta impensable no canviar. En conseqüència, la PIME que millor aprofiti els avantatges de la tecnologia se situarà per davant de la seva competència.

Si esteu en un procés de transformació digital o sou conscients de la necessitat d’abodar-la, a EIO us ajudarem amb solucions de gestió, tecnologia i suport. Truqui’ns, estarem encantats d’assessorar-lo sense cap compromís.

En aquest web processem dades personals com, per exemple, les dades de navegació. Si segueix navegant pel nostre web, EIO i altres companyies seleccionades podran instal·lar cookies o accedir a informació no sensible del teu dispositiu amb l'objectiu de personalitzar continguts i elaborar estadístiques. Pots configurar les preferències de privacitat ara o en qualsevol moment accedint a la nostra política de privacitat. Més informació,

ACEPTAR
Aviso de cookies
grafismo erp