Ecosistemes oberts: avantatges pel teu negoci

La PIME actual necessita disposar de solucions omnicanal, innovar de forma més ràpida que la competència, convertir-se en una empresa mòbil i operar dins un entorn de cloud híbrid. En aquest sentit, les API permeten emprar ecosistemes oberts i nous models de negocis en conectar persones, negocis i objectes dins la nova societat digital.

Transformació digital.

Si demanem a qualsevol gerent d’una PIME sobre quines són les seves prioritats actuals, la seva resposta inclourà el creixement de la seva organització i el poder abordar projectes de transformació digital. Malgrat això, l’informe Agenda CIO 2018 de Gartner, afirma que el 57% de les PIME encara no estan adoptant iniciatives digitals. Es tracta d’una dada preocupant perquè l’activitat empresarial creix sense aturador i la única manera de seguir el ritme és diferenciar-se de la competència amb propostes més ràpides i millors.

Gartner també afirma que les PIME haurien de construir el seu creixement empresarial sostenible sobre una sòlida plataforma d’ecosistemes. Plataformes tecnològiques que es poden implementar de forma incremental, a mesura que el negoci digital s’expandeix; Internet de les coses (IoT), Business Intelligent o experiència del client són només uns exemples.

A mesura que el món es torna més intel·ligent i instrumentat, la necessitat de funcionalitats per programar el món seguirà creixent.

API: avantatges per una PIME.

Una API és un conjunt de funcions o procediments emprats per les aplicacions informàtiques per accedir als serveis del sistema operatiu, biblioteques de programari o altres sistemes. Les API són cada vegada més populars; el motiu rau en la forma en que permeten ampliar un model empresarial fins a transformar-lo en un veritable ecosistema obert.

La consultora Gartner recomana a les PIME l’ús d’API i d’una plataforma d’ecosistemes com a part de la seva plataforma global de tecnologia de negocis digitals. L’objectiu és enfortir la seva competitivitat i possibilitar un creixement empresarial més sostenible.

Gartner defineix la plataforma d’ecosistema com a una arquitectura col·laborativa que permet als seus socis, interns i externs, treballar d’una forma conjunta i innovadora. Si a més, s’aplica una gestió eficaç dels recursos així com una bona planificació i execució dins l’ecosistema, la organització estarà avançant vers una transformació digital correcta.

L’informe de Gartner també parla del paper crític de les API dins l’evolució d’una plataforma d’aquest tipus, atès que recolza la creació i la connexió a ecosistemes externs, mercats i comunitats mitjançant interfícies de programació d’aplicacions (API).

La economia de les API està canviant la manera de fer negocis.

Ecosistemes oberts.

Podríem comparar les API amb un cotxe de fórmula 1. Gran premi rere gran premi, el cotxe s’adapta a les condicions de l’entorn a on ha de competir. L’equip de persones és el mateix però els components del cotxe canvien. Es tracta de components que són fàcils de substituir, amb interfícies senzilles i sistemes de control i analítica ben integrats. D’aquesta forma, tot i que una part del cotxe es manté estable, la resta de components es van adaptant.

un cotxe de fórmula 1 és un ecosistema obert

Empresa i equip de F1 han d’adaptar-se a l’entorn canviant.

Una empresa, de la mateixa manera que un equip de fórmula 1, mira d’optimitzar el seu model empresarial tot cercant l’equilibri entre la estabilitat i l’adaptació a un entorn en continu canvi. I en aquesta adaptació contínua les API proporcionen una forma d’ampliar el model empresarial per convertir-lo en un ecosistema obert.

Plataforma connectada per a entorns col·laboratius.

SAGE 200c és el millor ERP per la connectivitat de la PIME. Ha estat dissenyat per a crear un ecosistema de solucions connectades via API, de forma escalable i segura. Això permet impulsar la productivitat alhora que permet la connexió directa no només dins l’empresa sinó amb proveïdors, partners, etcètera, mitjançant la integració de solucions de tercers o pròpies. I tot això amb un maneig fàcil i intuïtiu, pensat de forma ergonòmica per millorar l’ús diari.Un cotxe de F1 és un ecosistema obert.

Gràcies a les prestacions de connectivitat de la plataforma API, en Sage 200C trobaràs solucions que milloraran, la productivitat i el dia a dia de la teva empresa:

  • Automatització de processos, com Sage DigitalDocs (escaneig i comptabilització automàtica de factures rebudes).

  • Catàleg Online, gestió multimèdia de catàlegs de productes, presa de comandes en mobilitat, gestió clients, etcétera.

  • Solucions d’Ecommerce totalment integrades amb Sage 200C.

  • Business Intelligence, àgil, eficient i flexible, amb total facilitat per a la creació d’indicadors i altes capacitats d’ús en mobilitat.

  • Integració bancària automatitzada prèvia a la conciliació de moviments i la integració de factures.

  • Sage Laboral Portal 360.

  • Mòdul RGPD.

  • Qualsevol App publicada dins l’ecosistema de Sage.

Des d’EIO som conscients que una solució ERP representa la primera etapa de la transformació i el seu futur passa per combinar-se amb les tecnologies disruptives de la transformació digital: Mobile, Cloud, Social Media i Big Data.

Si tens cap dubte o necessites assessorament a EIO estarem encantats d’atendre’t, sense cap compromís.

En aquest web processem dades personals com, per exemple, les dades de navegació. Si segueix navegant pel nostre web, EIO i altres companyies seleccionades podran instal·lar cookies o accedir a informació no sensible del teu dispositiu amb l'objectiu de personalitzar continguts i elaborar estadístiques. Pots configurar les preferències de privacitat ara o en qualsevol moment accedint a la nostra política de privacitat. Més informació,

ACEPTAR
Aviso de cookies
Gestionar RGPD amb Sage