Revista INNOVACC Nº 8 – juny 2017

Q-PORK / WP3. Noves solucions tecnològiques per assegurar la qualitat de la carn.

 

Un dels reptes de la indústria alimentària actual és el de poder analitzar i explotar millor les dades de qualitat i traçabilitat que actualment ja s’obtenen al llarg de diversos punts de la cadena de producció, per millorar els processos i productes.

 

A més dels sensors i sistemes que ja tenen presència són al mercat des de fa temps, les últimes innovacions científiques i tecnològiques estan permetent que arribi al mercat nous sensors i sistemes d’inspecció en temps real de dades de qualitat que fins fa poc requerien ser mesurada es i analitzades en un laboratori. Però totes aquestes dades, sinó es transmeten en temps real al llarg de la cadena de producció, perden el seu valor per ajudar a la presa de decisions durant l’elaboració del producte.

 

Des EIO i Timpolot desenvolupen conjuntament equips i tecnologies de traçabilitat i qualitat per ajudar les empreses a aprofitar tota la informació que estan generant. Dins del projecte Q-PORK amb el qual estan treballant conjuntament amb INNOVACC, en el marc de la comunitat RISC3CAT “INNOAPAT”, destaquen el MeatCode, una codificació de canals mitjançant un codi imprès directament sobre la cadena per permetre la traçabilitat peça a peça fins l’elaborador; i un sensor de detecció d’olor sexual en porcs mascles no castrats, en col·laboració amb la Universitat de l’oest de Londres (UWL).

 

EIO, Timpolot i la UWL estan treballant en un sensor capaç de detectar, en línia, la concentració d’escatol i androsterona. D’aquesta manera, es podran redireccionar els canals, en funció del nivell d’olor sexual, cap a uns processos d’elaboració o d’altres.

Actualment, s’està avaluant la tecnologia desenvolupada per la UWL a Anglaterra; s’espera disposar d’un sistema operatiu en breu que pugui ser avaluat en els escorxadors del clúster català.

 

descarregar pdf

En aquest web processem dades personals com, per exemple, les dades de navegació. Si segueix navegant pel nostre web, EIO i altres companyies seleccionades podran instal·lar cookies o accedir a informació no sensible del teu dispositiu amb l'objectiu de personalitzar continguts i elaborar estadístiques. Pots configurar les preferències de privacitat ara o en qualsevol moment accedint a la nostra política de privacitat. Més informació,

ACEPTAR
Aviso de cookies