Aquestes són les sancions que pot tenir una empresa si no implanta el control horari

Falten pocs dies perquè les empreses hagin d’estar preparades per complir amb les noves obligacions de control horari, descrivim quines poden ser les sancions per no complir-les.

Per quins motius poden sancionar a les empreses?

Queda menys d’una setmana perquè acabi el termini que es va concedir a les empreses per a adaptar-se a les modificacions realitzades en l’Estatut dels Treballadors que els obliguen a portar un control horari dels empleats. És indiferent el tipus de jornada que realitzen, ja sigui a temps parcial o completa. En tots dos casos s’ha de practicar, documentar i conservar aquest registre. En cas d’incompliment, s’estableix una sèrie de sancions que pot tenir l’empresa si no implanta el control horari, depenent de la seva gravetat poden oscil·lar entre 60 i 187.515 euros.

 

Què diu la llei sobre el control horari?

El Reial decret llei 8/2019 va plantejar la reforma de l’Estatut dels Treballadors que comporta l’obligació per a totes les empreses de dur a terme un control horari de la jornada laboral. En concret, s’estableix el següent:

 

  • El registre laboral serà diari i haurà d’incloure tant l’hora d’entrada com la de sortida.
  • L’empresa determinarà com es realitza aquest registre i donarà instruccions als empleats perquè ho duguin a terme.
  • Treballadors i representants sindicals rebran cada mes la relació d’hores ordinàries i extraordinàries realitzades.
  • El registre de control horari haurà d’estar a disposició Inspecció de Treball i de la Seguretat Social si així ho requereixen.
  • Aquests registres de control horari han de conservar-se, almenys, durant quatre anys.

 

 

En definitiva, es tracta de tenir un control no només de l’hora d’entrada i sortida, sinó de la realització d’hores extres o complementàries, en funció de si la nostra jornada és completa o parcial. I, per descomptat, no es pot superar el nombre d’hores extres permeses, establert en un màxim de 80 anuals, excepte per a prevenir o reparar sinistres i altres danys extraordinaris i urgents.

 

Si, a partir d’aquesta data (12 de maig), ens arriba una inspecció de treball podem sofrir una sanció per diferents motius, ja sigui l’absència de sistemes de control horari, falta de comunicació als empleats d’aquest registre, fer hores extres i no retribuir-les o emmascarar-les sota altres conceptes retributius.

 

Les sancions poden ser:

 

  • Lleus: de 60 a 625 euros, per exemple, per no informar de les condicions laborals o no lliurar els informes de registre de jornada, tant als treballadors com als seus representants.
  • Greus: de 625 a 6.250 euros, si s’han comès irregularitats en els horaris pactats o s’han realitzat hores extres no computades o pagades.
  • Molt greus: de 6.250 a 187.515 euros, en casos com la constatació que les hores extraordinàries han estat efectuades per un menor de 18 anys o s’ha produït un impagament o retard reiterat.

 

A això hem de sumar-li el fet que, en el cas de treballadors amb jornada parcial, si no existeix registre o s’han excedit el nombre d’hores complementàries que es podria realitzar, aquest contracte es transformarà a temps complet de facto. Per descomptat, la manipulació d’informes i registres també estarà sancionada.

 

En aquest web processem dades personals com, per exemple, les dades de navegació. Si segueix navegant pel nostre web, EIO i altres companyies seleccionades podran instal·lar cookies o accedir a informació no sensible del teu dispositiu amb l'objectiu de personalitzar continguts i elaborar estadístiques. Pots configurar les preferències de privacitat ara o en qualsevol moment accedint a la nostra política de privacitat. Més informació,

ACEPTAR
Aviso de cookies